objavi na
pozareport.si

Četrtek, 25. Marec 2021 ob 06:00

Ne gre za kulturo, ampak za kulturni boj proti ministru. Naša napoved: bo tesno, precej vzdržanih, a Simoniti bo preživel
ZVEZDE & IZJAVE

Odpri galerijo

Vasko Simoniti (foto: Bobo)

"V današnji interpelaciji se zdi, da ne gre toliko za kulturo kot za kulturni boj proti ministru, ki izhaja iz osovražene politične opcije in drugega svetovnega nazora od tistih, ki so pod levimi vladami do sedaj cveteli na državnih sredstvih za kulturo.

Ker v končni fazi gre spet za to – za srdit boj za denar, privilegije, dobro plačana vodilna mesta, kjer se ni treba ravno pretegniti." (vir: Domovina.je)

Komentar uredništva portala Domovina.je

(Ob na trenutke izjemno srditi in žaljivi, a tudi lucidni debati v državnem zboru med interpelacijo ministra za kulturo Vaska Simonitija iz stranke SDS, ki se - prekinjena sinoči - nadaljuje danes dopoldne. Naša napoved glasovanja: šlo bo na tesno, morda celo zelo na tesno, bo precej "vzdržanih", toda Simoniti bo interpelacijo na koncu preživel ...)

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Vasko Simoniti

objavi na pozareport.si

NAJBOLJ OBISKANO

Ne gre za kulturo, ampak za kulturni boj proti ministru. Naša napoved: bo tesno, precej vzdržanih, a Simoniti bo preživel